Get Adobe Flash player
ALIAS-reclame-banner-bxparts Sticker NDMX Parts Motorrij banteampits2

Adverteerders

logo eao transparant zwart klein
 
 

Laatste Nieuws

Blijf op de hoogte van al het motorcross nieuws uit binnen en buitenland!

Crossers sluiten het jaar knallend af

Geplaatst door op in Laatste nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Abonneer op updates
  • Afdrukken

1649033_.jpg

De vierde wedstrijd om de Winter MX Cup werd op een mooie winterse zondag , met een temperatuurtje van een graad of acht, verreden.

 

,,Wat wil je nog meer. Mooi weer en een perfecte baan. Daarvoor wil je de periode tussen Kerst en Oudjaar wel onderbreken”, zegt de bij MX 1 Junioren succesvolle Benny Mandersloot uit Voorthuizen.
Niet alleen de publieke belangstelling was groot. Maar ook de crossers kwamen van heinde en verre. ,,Ik was hier rond 07.00 uur. Het was al bijna onmogelijk in de buurt van de baan te parkeren. Dat geeft al aan dat MAC Harskamp op haar circuit Dabbelo de zaken goed voor elkaar heeft”, meent Edenaar Tristan Evers.
 
Hij moest bij MX 1 Senioren de eerste plaats delen met Wessel Bosch uit Ermelo. ,,In het dagklassement krijgt Wessel (Bosch, red.) de eerste plaats toegewezen. Zijn totaal tijd over twee manches is een fractie beter. Maar ik ga met een goed gevoel naar huis. De armblessure waar ik al een tijdje mee kamp heeft het rijden niet onmogelijk gemaakt.
 
Mac Harskamp staat voor een goede maar ook veilige organisatie. Dat wordt door vriend en vijand erkent maar niet altijd opgevolgd. ,,Dat klopt. Crossers wilden de afgelopen wedstrijden de gele vlag nog wel eens negeren. Maar onze mensen staan er niet voor niets. Is er gevaar, bijvoorbeeld een valpartij, dan geven zij dit aan. Wij hebben aangekondigd dat elke crosser die de aanwijzigingen negeert onmiddellijk uit de wedstrijd wordt genomen. Dat heeft geholpen. Er hoefde geen enkele keer gebruik van te worden gemaakt”, aldus de wedstrijdleiding.
 
Bijna 140 crossers namen de moeite af te reizen naar het circuit. En slechts een enkeling had daar spijt van. De voornaamste oorzaak daarvan is mechanische pech. ,,Het is en blijft een kwestie van je motor heel houden. Daarna is stuurkunst vereist om op het lastige gedeelte achterin overeind te blijven”, weet Randy Kieft zeker.
 
Kevin Kieft zelf is na de eerste manche (MX2 Junioren) opgelucht. ,,Het ging goed. Met een tweede plaats ben ik dik tevreden. De vorige wedstrijd ging ik over de kop. In de tweede manche werd ik zesde. Dat was iets minder. Maar met een vijfde plaats in het dagklassement doe ik nog mee om de eindprijs”, glundert de Lunteraan.
In de klasse 65cc Kleine wielen is Sven Dijk uit Balkbrug vrijwel altijd op het podium te zien. Ook nu etaleert hij zijn klasse. Maar Cas Valk (Nijverdal) doet niet veel voor de man uit Balkbrug onder. Beiden winnen een manche. De totaaltijd beslist in het voordeel van Dijk.
 
Bij 65cc Grote Wielen is de Deen Rasmus Pedlerson een klasse apart. Hij wint beide manches.  Met 52,581 km per uur schrijft de Deen de hoogste snelheid op zijn naam  Bjorn Berendsen (Hengelo Gld), in de derde cross nog tweede, moet het hoofd buigen voor Jeffrey Bruns uit Aalsmeer. 
Bij de 85cc Kleine Wielen is klassementleider Jan Spliethof uit Borculo afwezig. Dat geeft Twan Wagenaar de gelegenheid de kop te pakken. Hij telt met nog vier manches te gaan 35 punten meer. In het dagklassement moet Wagenaar Lynn Valk voor laten gaan. De sterk opzettende Deen Michel Yong Schmidt wordt derde.
 

Regionaal
 
Bij de klasse 85cc Grote wielen kon het talrijk aanwezige publiek weinig regionaal succes noteren. Lunteraan Henk Pater weet nog een zevende plaats te behalen. Randy Kieft, eveneens Lunteren moet zich in de eerste manche met een achtste plaats tevreden stellen. In het dagklassement spelen beide Lunteranen geen rol.
 
Dat doet wel de Deen Bastan Bagh Damm (Denemarken). Hij troeft de Nederlandse trots Rick Elzinga (Zenderen) af, De Brit Tom Grimshaw maakt het internationale podium compleet. Elzinga gaat in het eindklassement de Apeldoornse Shana van der Vlist nipt voor.  Het verdedigen van zijn zes punten tellende voorsprong zal nog een hele klus worden.
 

Verrassing
 
Bij  de MX 2 Junioren zorgt Harskamper Wout-Jan Hooijer voor een aangename verrassing. Hij eindigt in het dagklassement fraai op een tweede positie. In de derde wedstrijd lukte dat met een vierde plaats net niet. Mike Otten (Beuningen) en Freek Slapak (Helden) zijn bekende gezichten op het podium. Hooijer nadert klassementsleider Otten tot op 10 punten. 
Benny Mandersloot (Voorthuizen) wint zijn klasse MX 1 Junioren. ,,In de eerste manche had ik een ‘kopstart’. Het ging perfect maar in een keer lag op de grond. Waardoor? Geen idee. Gelukkig was mijn voorsprong groot genoeg. Ik kreeg de KTM motor snel weer aan de praat”, haalt hij opgelucht adem. In de tweede manche blijft hij voor de tweede maal Arnold Spruijt (Kootwijkerbroek) voor.
 
,,Wij zijn op de baan concurrenten, daarbuiten bij team MX Esse vrienden. Ik heb de eerste cross gemist. Het is nu zaak alert te blijven voor het eindklassement”, vervolgt Mandersloot.
 
De achterstand, met nog vier manches te gaan is ruim. Kimberly Braam gaat aan de leiding met 201 punten. Daarna volgen Arnold Spruijt (185) en Benny Mandersloot met 147 punten. ,,Er is nog geen man overboord. De laatste drie manches heb ik gewonnen. En zij ( Braam/Spruijt) moeten nog de slechtste uitslag aftrekken”, blikt Mandersloot hoopvol vooruit.
 
In de klasse MX 1 Junioren zijn de regionale rijders toch succesvol. Arnold Spruijt (Kootwijkerbroek) , Nick van de Genugten (Voorthuizen) , Niels Ploeg ( Kootwijkerbroek) , Ronald Boekhout (Barneveld), Henk van Beek (Voorthuizen) en Harskamper Jacco Mastenbroek reden ook top tien plaatsen.
 

Klasse
 
Gijs van de Kolk (Dodewaard) en Apeldoorner Jan van der Vlist vechten bij MX 35+ (Veteranen) crosser een boeiend gevecht uit. Nadat beide manches zijn verreden is Van der Vlist de lachende crosser. Hij laat Van de Klok, die de derde wedstrijd riant won, nipt achter.
 
In het tussenklassement gaat Gijs van de Kolk aan de leiding. Maar de dertig punten achterstand lijken voor Van der Vlist niet onoverbrugbaar.
 
De uit Barneveld afkomstige Mac Harskamp voorzitter Niek van Bree wijkt niet af van zijn principes. Met een veilige middenmoot positie, maar wel cross plezier, stelt de preses zich tevreden. 
De MX 2 klasse is op het toto formulier niet moeilijk te voorspellen. Apeldoorner Freek van der Vlist wint beide manches. Tom Meijer en Nick Leerkes beiden eveneens uit Apeldoorn hebben het nakijken. Het eindklassement lijkt ook deze volgorde op te leveren.
 

Spanning
 
In de MX 1 Senioren is de spanning te snijden. Twee crossers eindigen met een gelijk aantal punten. De opgetelde tijden moeten de doorslag geven. Edenaar Tristan Evers moet buigen voor de Ermelose coureur Wessel Bosch.
 
,,Ik begin nu redelijk fit te worden. Misschien te laat hoewel iedereen zijn slechtste dag mag aftrekken. Wil nog wel graag een paar manches winnen. Maar voor de eindoverwinning is het te laat. Ik verwacht niet dat Wessel Bosch dit nog uit handen geeft”, zegt Evers. 
 
De volgende MX Wintercross is op zondag 12 januari 2014. Op circuit Dabbelo in Harskamp zullen dan de bokken en schapen al een beetje worden gescheiden. Of te wel degenen die aanspraak maken op de eindprijzen zullen komen boven drijven.
 
Uitslagen vierde cross Mac Harskamp
 
65cc Kleine wielen:
 
1. Sven Dijk Balkbrug
 
2. Cas Valk Nijverdal
 
3. Ivano van Erp Oss
 
65cc Grote wielen:
 
1. Rasmus Pedlerson Denemarken
 
2. Jeffrey Bruns Aalsmeer
 
3. Bjorn Berendsen Hengelo (Gld) 
 
85cc Kleine wielen:
 
1. Lynn Valk  Nijverdal
 
2. Twan Wagenaar Epe  
 
3. Michel Yong Schmidt Denemarken
 
85cc Grote wielen:
 
1. Bastan Bagh Damm Denemarken
 
2. Rick Elzinga  Zenderen
 
3.Tom Grimshaw Londen (GB)
 
MX 2 Junioren:
 
1. Mike Otten Beuningen
 
2. Wout-Jan Hooijer Harskamp
 
3. Freek Slapak Helden 
 
MX 1 Junioren:
 
1. Benny Mandersloot Voorthuizen
 
2. Arnold Spruijt  Kootwijkerbroek
 
3. Kimberly Braam  Zutphen 
 
MX 35+ (Veteranen):
 
1. Jan van der Vlist (Apeldoorn)
 
2. Gijs van de Kolk Dodewaard
 
3. Frank de Bruin Groesbeek
 
MX 2 Senioren:
 
1. Freek van der Vlist Apeldoorn
 
2. Tom Meijer Apeldoorn
 
3. Nick Leerkes Apeldoorn  
 
MX 1 Senioren:
 
1. Wessel Bosch Ermelo
 
2. Tristan Evers (Ede)
 
3. Jakob Streide Denemarken

Waardeer dit blogbericht:
Getagged in: wintercross harskamp

Reacties

banner-motorcross-nieuws-COM-720x200

Kies uw taal

Dutch English German Spanish

Wie is online

We hebben 237 gasten en geen leden online

Vind ons op facebook

Social media

Adverteerders

BESTEonderdelen.NL 
banner-motorcross-nieuws-com-355x60

Supermoto Nieuws

Evenementen

 
banner-motorcross-nieuws-com-355x60